SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Küresel Barış Zirvesi’nde ele alınacak üç konuyu açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Küresel Barış Zirvesi'nde ele alınacak Barış Formülünde üç ana noktayı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı, Küresel Barış Zirvesi’nde ele alınacak üç konuyu açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Portekiz Başbakanı Luis Montenegro ile 28 Mayıs 2024 tarihinde düzenledği basın toplantısında “Barış Zirvesi”ne ilişkin açıklama yaptı.

Zelenskıy, basın toplantısında Ukrayna'nın İsviçre'deki Küresel Barış Zirvesi'nde ele alacağı Barış Formülünde üç ana noktayı duyurdu.

"NÜKLEER GÜVENLİK, GIDA GÜVENLİĞİ VE İNSANİ KONULAR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Küresel Barış Zirvesi'nde gündemde olacak üç noktayı şu ifadelerle açıkladı:

"Üç noktayı ele aldık: nükleer güvenlik, gıda güvenliği ve insani konular; bu arada, yalnızca savaş esiri değişimini değil, aynı zamanda Rusya tarafından çalınan ve zorla Rusya'ya götürülen çocukların iadesini de içeriyor Dolayısıyla bu üç nokta çok önemli, belki nükleer güvenlikten ve bu noktada Ukrayna'nın enerji sektörüne yönelik saldırılardan da bahsedeceğiz."  

BİRİNCİ KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ İSVİÇRE’DE YAPILACAK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmitro Kuleba), 19 Mart 2024 tarihinde video konferans yoluyla düzenlediği uluslararası basın toplantısında  önemli açıklamalarda bulunmuştu.  Kuleba, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nın “barış formülünün” halihazırda geçerli olan en gerçekçi plan olduğunu vurgulamıştı. Kuleba, toplantıda Ukrayna’nın İsviçre ev sahipliğinde "Birinci Küresel Barış Zirvesi" düzenleyeceğini duyurmuştu. 

Birinci Küresel Barış Zirvesi'nin 15 Haziran 2024 tarihinde yapılacağı kaydedilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.