SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Birleşik Krallık Başbakanı görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Birleşik Krallık Başbakanı görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede, Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesinin arifesinde tarafların pozisyonları üzerinde anlaşıldı.

ZELENSKIY VE SUNAK, DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ ÜZERİNE KONUŞTU

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı bugün ikili telefon görüşmesine ilişkin açıklama yayımladı. Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, "Cumhurbaşkanı (Zelenskıy), askeri operasyonların seyri hakkında ayrıntılı olarak konuştu. Muhataplar, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını ve Ukrayna ordusunun savaş alanındaki yeteneklerini, özellikle uzun menzilli silahlar yoluyla genişletme konusunda daha fazla işbirliğini tartıştılar" ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA NATO'YA KATILACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı, Ukrayna’nın NATO üyesi olup olmayacağının da tartışıldığı görüşmede iki lider arasında gerçekleştirilen diyalog için “Taraflar, Vilnius'taki NATO zirvesinin arifesinde konumları üzerinde anlaştılar. Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'ya ittifaka katılması için somut adımlar sağlamanın önemini vurguladı. Ukrayna Barış Formülünün uygulanması ve ülkemiz için güvenlik garantilerinin hazırlanması yönünde atılacak adımlar da ele alındı” açıklamasını yaptı. Rusya’nın batı ürünlerine erişerek füze üretimini artırdığı hususuna dikkat çeken Zelenskıy, (Rusya’ya yönelik) yaptırımlar üzerindeki baskıyı artırmanın önemine vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.