SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Belçika ile ortak silah üretimi konusunda mutabakat zaptı imzaladı

Ukrayna ile Belçika arasında, ortak silah üretimi dahil olmak üzere Ukrayna savunma sanayisinin potansiyelini ve üretim hacmini artırmayı amaçlayan ve ortak projelerin uygulanmasına yönelik planların ana hatlarını belirleyen mutabakat zaptı imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Belçika ile ortak silah üretimi konusunda mutabakat zaptı imzaladı

Belçika Krallığı Savunma Bakanlığı ile Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı arasında mutabakat zaptı imzaladı. İmzalanan anlaşmanın, başta ortak silah üretimi olmak üzere savunma alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine ivme kazandıracağı ifade edildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı resmî internet sayfasında dün yayımlanan açıklamaya göre, mutabakat zaptı imzalayan taraflardan biri olan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Ivan Gavrılyuk, “Bu anlaşma, yerli savunma sanayinin geliştirilmesi, partnerlerle ortak girişimler oluşturulması ve Ukrayna'da savunma üretiminin yerelleştirilmesi bağlamında çok önemlidir. Bu konu önceliklerimizden biridir.” değerlendirmesinde bulundu.

UKRAYNA SAVUNMA SANAYİSİNİN POTANSYELİNİ ARTIRACAK YENİ PROJELER

Belçika Savunma Bakanlığı ile imzalanan mutabakat zaptının, silahların ortak üretimi, teçhizat onarımı, uzman ve teknik personelin eğitim planları dahil Ukrayna savunma sanayisinin potansiyelini ve üretim hacmini artırmayı amaçlayan ortak projelerin uygulanmasına yönelik niyetlerin ana hatlarını belirlediğini aktaran Bakan Yardımcısı, “Ukrayna'da modern bir savunma sanayi inşa etmeyi amaçlayan diğer önlemlerin de uygulanması planlanılıyor. Ukrayna, uluslararası standartlara göre çalışacak ortak girişimler oluşturma konusuna büyük ilgi gösteriyor. Daha verimli ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğimize güveniyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.