SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Rus işgalcilerin savunmamızı kırma girişimleri durduruldu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, 12 Mayıs tarihinde Rusya’nın Ukrayna'nın savunmasını kırma girişimlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Rus işgalcilerin savunmamızı kırma girişimleri durduruldu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, 12 Mayıs tarihinde cephedeki duruma ilişkin açıklama yaptı. Sırskıy açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’nın savunmasını kırma çabalarını durdurduklarına dikkat çektiği açıklamasında “Ukrayna Savunma Kuvvetleri birlikleri şiddetli savunma savaşları yürütüyor, Rus işgalcilerin savunmamızı kırma girişimleri durduruldu. İstihbaratımız, topçularımız, insansız sistem birimlerimiz çalışıyor. Düşmanın planlarını biliyoruz ve tüm eylemlerine esnek bir şekilde tepki veriyoruz. Savunmanın güçlendirilmesi için gerekli her türlü tedbir alınmakta ve personel dahil kararlar ivedilikle alınmaktadır.” ifadelerine yer verdi. Sırskıy, bu hafta Harkiv’de durumun kötüleştiğini, işgalci Rusya ile sınır bölgesinde çatışmaların sürdüğünü de bildirdi.

DURUM ÇOK DİNAMİK ŞEKİLDE DEĞİŞİYOR

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Kupyansk, Siversk, Liman, Pokrovsk istikametlerinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve durum çok dinamik bir şekilde değiştiğini ifade etti. Sırskıy, “Bazı bölgelerde düşman kısmi başarı elde ederken, diğerlerinde Savunma Kuvvetleri düşmanı dışarı itiyor ve taktiksel konumlarını geliştiriyor.” dedi.

UKRAYNA BAŞKOMUTANI SIRSKIY: DÜŞMANI YIPRATMAK İÇİN SAVUNMAYA GEÇTİK

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, cephe hattındaki durumun ağır olduğunu belirterek Ukrayna'nın düşmanı yıpratmak amacıyla saldırıdan savunmaya geçtiğini ifade etmişti. Sırskıy, Ukrayna Başkomutanlığı görevine atanmadan birkaç gün önce Alman ZDF haber ajansına verdiği röportajda cephedeki son durumu değerlendirmişti. 13 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan röportajda Sırskıy, “Saldırı eylemlerinden savunma operasyonuna geçtik. Operasyonumuzun amacı, savunma hatlarımızı, teknik üstünlüklerimizi, insansız hava araçları ve elektronik harp sistemlerini kullanarak düşmana maksimum kayıp verdirmek ve onu tüketmektir." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.