SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başkomutanı: Fransa, askeri eğitmenlerini Ukrayna'ya gönderecek

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), Fransız eğitmenlerin Ukrayna'daki askeri eğitim merkezlerini ziyaret etmelerine izin veren belgeleri imzaladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başkomutanı: Fransa, askeri eğitmenlerini Ukrayna'ya gönderecek

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi) Fransa’nın Ukraynalı askerleri eğitmek üzere eğitmenlerini Ukrayna'ya göndereceğini açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile birlikte dün Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra açıklama yapan Sırskıy, Fransa’nın askeri eğitmenlerini Ukrayna’ya göndereceğini duyurarak, “İlk Fransız eğitmenlerin eğitim merkezlerimizi ziyaret etmelerine ve altyapıları ile personeli tanımalarına olanak tanıyacak belgeleri imzaladım. Fransa'nın kararlılığının diğer ortakları da bu iddialı projeye katılmaya teşvik edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı, Fransa ve diğer ülkelerle askeri eğitmenlerini kabul etme olasılığı konusunda görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Bakanlık, “Şubat 2024'te, Ukrayna'da yabancı eğitmen kabul etme olasılığına ilgi duyduğumuzu dile getirdik. Halihazırda Fransa ve diğer ülkelerle bu konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

MACRON’UN UKRAYNA’YA ASKER GÖNDERME FİKRİ

Fransa'da 26 Şubat tarihinde düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" demişti. Ayrıca Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı bırakılmaması gerektiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.