SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başbakanı, Prag'a ziyaret gerçekleştirdi

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal) ve beraberindeki heyet 16 Temmuz 2024 tarihinde Prag’a geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başbakanı, Prag'a ziyaret gerçekleştirdi

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal) ve beraberindeki heyet 16 Temmuz 2024 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a geldi. Şmıgal, Prag’a yaptığı bu ziyaret kapsamında mühimmat tedariki, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya entegrasyon, ortak projeler ve üretim, altyapı ve enerji sektörü konularının ele alındığını aktardı. 

ŞMIGAL, MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ile bir araya geldi. Şmıgal, “Toplantıda ekonomi ve savunma alanlarında işbirliği, enerji sektöründeki zorluklar, Ukrayna Cumhurbaşkanının Barış Formülünün uygulanması, AB ve NATO'ya entegrasyon konuları ele alındı. Çek hükümetinin ve halkının kapsamlı desteğini takdir ediyoruz.” dedi.

İKİ ANLAŞMA İMZALANDI

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenlendi. Şmıgal, savunma sanayii alanındaki diğer anlaşmaların yanı sıra iki önemli anlaşma imzaladıklarını duyurdu. İlk anlaşmaya göre, Ukrayna’da mühimmat fabrikası kurulacak. İkinci anlaşma ise Colt CZ Group saldırı tüfeklerinin Ukrayna'da üretilmesini kapsıyor.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, 12 Temmuz 2024 tarihinde temmuz ve ağustos aylarında Ukrayna'ya 50 bin mermi göndereceğini duyurmuştu. Ukrayna, eylül ayından yıl sonuna kadar ayda 80 bin ile 100 bin mermi alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.