SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başbakanı, ABD'den savaş uçağı talep etti

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, ABD'den F-15 ve F-16 savaş uçağı talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başbakanı, ABD'den savaş uçağı talep etti

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal dün Washington’daki resmi temasları kapsamında ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. Ukrayna Başbakanı Şmıgal, ABD’li Bakan Austin tarafından Pentagon’da resmi törenle karşılandı ve görüşme öncesinde basın açıklaması gerçekleşti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşen Şmıgal, Ukrayna’ya F-15 ve F-16 savaş uçağı verilmesini talep etti.

"UKRAYNALILARIN CESARETİ, AMERİKALILARI ETKİLEDİ"

Ukraynalıların cesaretinin ve direncinin Amerikalıları etkilediğini belirten Bakan Austin,  Ukrayna-Rusya savaşı ne kadar sürerse sürsün ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Ukrayna'nın daha fazla askeri desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Başbakan Şmıgal ise  az kayıpla daha hızlı bir zafer elde etmek için daha fazla hava savunma sistemi verilmesi gerektiğini hatırlattı. Öte yandan Ukrayna Başbakanı Şmıgal, ülkesinin ağır ekipmana ve uçaklara da ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

ABD'DEN UÇAK TALEBİ

Başbakan Şmıgal, Abrams tanklarının yanı sıra Bradley ve Stryker piyade muharebe araçlarını Ukrayna'ya sağlayacakları için Austin'e teşekkür ederek şu ifadelere dikkat çekti:

"Modern savaşta hava üstünlüğü çok önemlidir. Bu nedenle Ukrayna, yeni bir savaş uçağı koalisyonu oluşturma girişiminde bulunuyor. Ve Amerika Birleşik Devletleri'ni bunun en önemli katılımcısı olmaya davet ediyoruz. ABD, Ukrayna'ya F-15 veya F-16 uçakları sağlayarak liderliğini bir kez daha gösterebilir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.