SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Bakanlar Kurulu, yeni savunma bakan yardımcılarını atadı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Savunma Bakanlığında köklü bir değişim için harekete geçti. Ukrayna Bakanlar Kurulu, üç yeni savunma bakan yardımcısı atadı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, atamalara ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Bakanlar Kurulu, yeni savunma bakan yardımcılarını atadı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 27 Eylül 2023 tarihinde, üç yeni savunma bakan yardımcısı atadı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, atamalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Umerov’un açıklamasına göre Yuriy Djigir finanstan sorumlu bakan yardımcısı, Nataliya Kalmıkova sosyal kalkınmadan sorumlu bakan yardımcısı, Katerina Çernogorenko dijital gelişimden sorumlu bakan yardımcısı olarak atandı.

YURİY DİJGİR KİMDİR?

Ukrayna savunma bakanı yardımcısı olarak atanan Yuriy Djigir, son üç yıldır Dünya Bankası'na sağlıkla ilgili reformların mali yönleri konusunda danışmanlık yapıyor. 2018 ile 2020 yıllarında Ukrayna Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Djigir'in, Ukrayna, Doğu Balkanlar ve Orta Asya'da reformları, sosyal politikayı ve mali yerelleşmeyi destekleme konusunda 20 yıldan fazla ekonomik deneyimi var.

NATALİYA KALMIKOVA KİMDİR?

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı olarak atanan Nataliya Kalmıkova, 2022 yılının şubat ayından bu yana Ukrayna Gaziler Fonunun İcra Direktörü olarak görev yapıyor. Bundan önce Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı'nın danışmanı ve Come Back Alive Fund'ın müdür yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

KATERİNA ÇERNOGORENKO KİMDİR?

Katerina Çernogorenko, "Dron Ordusu" projesinin başkanı olarak görev yapmaktadır. Çernogorenko, 2018 yılından bu yana eMalyatko elektronik hizmetleri, elektronik hastane ve Kovid sertifikalarının tanıtılması projelerinde koordinatör olarak görev almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.