SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna "ateşkes" iddialarını yalanladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın basın danışmanı Dmıtro Lıtvın, Bild gazetesinin bugün ortaya attığı ateşkes iddialarını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna "ateşkes" iddialarını yalanladı

Almanya merkezli Bild gazetesi, 15 Eylül 2024 tarihli haberinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) Zafer Planı kapsamında belli bölgelerde Rusya ile ateşkes imzalayacağına yönelik bir iddia ortaya attı.

UKRAYNA İDDİALARI YALANLADI

Dünya basınında yer alan asparagas habere ilişkin olarak Ukrayna'dan yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın basın danışmanı Dmıtro Lıtvın (Dmytro Lytvyn) söz konusu iddiaları yalanladı. Ukrayna basın servisi Pravda Ukrainska'ya açıklamalarda bulunan Lıtvın, haberin gerçeklikten uzak olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını bildirdi.

Lıtvın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bild sahte bir haber yaymıştır. Bild, Zafer Planı'nı görmemiştir ve Zafer Planı'nın hazırlanmasında şu anda görev alan az sayıdaki kişiden hiçbiri Bild ile konuşmamıştır.

Ukrayna, savaşın dondurulmasına karşı çıkıyor ve bu tutum Ukrayna yetkilileri tarafından her düzeyde iletiliyor. ABD'nin Ukrayna'nın Zafer Planı'nı desteklemesi, askerî eylemi dondurması bizim için elzemdir.

Zafer Planı öncelikle ABD'ye sunulacak. Çünkü ABD planın içeriğinin hayata geçirilmesini sağlayabilir.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile eylül ayı içinde bir araya geleceklerini duyurmuş ve Biden'a sunacağı Zafer Planı'nın güvenilir bir barışın yolunu döşeyeceğini dile getirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.