SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, deprem bölgesinde çalışmalara devam ediyor

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye'de depremden etkilenen insanlar için faaliyetlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Acil Durumlar Servisi, deprem bölgesinde çalışmalara devam ediyor

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi, Türkiye’deki deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekibe ait ağır ekipmanlar, depremin verdiği hasarın araştırılması ve enkazın kaldırılması çalışmalarında aktif rol alıyor.

Çalışmaların başladığı günden bu yana Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığına bağlı arama kurtarma ekiplerince 224 yıkılan binada inceleme yapıldığı, 94 enkazın yıkıldığı, 4 yaralıya tıbbi yardım yapıldığı ve 12 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı, ekiplerin çalışmaları hakkında dün bir açıklama yaparak bilgi verdi. Açıklamada, ekiplerin yanlarında getirdikleri tüm modern ekipmanları kullanarak uygulama yaptığını kaydetti.

DEPREM BÖLGESİNDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2 bin 412 deprem yaşandığını bildirdi. Deprem bölgesinde 233 bin 320 personel ile 12 bin 322 araç ve iş makinası görev yapıyor.

Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi (SAKOM) 12 Şubat saat 15.55 itibarıyla 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Deprem bölgesinden 147 bin 934 kişi de diğer illere tahliye edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.