SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD ile görüştü

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi ve Ukrayna Konsolosluğu, AFAD ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD ile görüştü

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi ve Ukrayna Konsolosluğu yetkilileri, Türkiye Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda, Ukraynalı ve Türk arama kurtarma ekipleri arasındaki işbirliği konularının yanı sıra, sektörlerde yerel halkla çalışma, Ukraynalı arama kurtarma ekiplerinin özel ekipman ve ekipmanlarının sökülmesi sırasında yardım sağlama ile ilgili bir dizi konu ele alındı.

Türk arama kurtarma ekipleri, Ukraynalı uzmanların çalışmalarını takdir etti ve yardımları için teşekkür etti.

UKRAYNALI ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023'te 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Ukrayna, işgalci Rusya’nın bir senedir süren topyekun işgal saldırılarına rağmen Türkiye’ye yardım göndermeyi ihmal etmedi. Ukrayna, deprem felaketinin sonuçlarının üstesinden gelmek için Türkiye’ye 87 kişilik arama kurtarma ekibi, 16 özel araç, 2 uçak gönderdi. Havayolu ile gelen ilk ekip, Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak yer almaya başladı. Deprem felaketine müdahale etmek için özel araçlarla karayolundan gelen ikinci ekip de deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak görev alıyor.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.