SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, ABD ile birlikte hibrit hava savunma sistemleri geliştirdi

Ukrayna hava savunmasını hızlı bir şekilde güçlendirmek için yaratıcı çözümlere başvuruyor. Ukrayna Stratejik Sanayi Bakanı Oleksander Kamışın, Batılı ortaklarla eski Sovyet yapımı ekipmanları temel alarak yeni bir hibrit hava savunma sistemi geliştirdiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, ABD ile birlikte hibrit hava savunma sistemleri geliştirdi

Ukrayna Stratejik Sanayi Bakanı Oleksander Kamışın, ülkesinin ABD ile birlikte, Ukrayna hava savunmasını önemli ölçüde güçlendirecek hızlı bir hibrit çözüm geliştirdiğini anlattı. 

Başkent Kıyiv’de dün düzenlenen basın konferansında konuşan Ukrayna Stratejik Sanayi Bakanı Oleksander Kamışın, Ukrayna'nın kendisine ait farklı tipte hava savunma sistemlerini geliştirdiğine ve bunun uzun bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Ancak buna paralel olarak hibrit hava savunma sistemi dediğimiz şeyi geliştiriyoruz. Bunlar, bize bu kış yardımcı olacak hızlı çözümler" dedi.

SOVYET EKİPMANI VE BATI ÜRETİMİ PARÇALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Ukrayna’nın Batılı ortaklarla birlikte eski Sovyet ekipmanlarını yeniden donattığını belirten bakan, "FrankenSAM adlı proje; bu Amerikalı ortaklarımızla yaptığımız verimli işbirliğimizdir. Batılı ortaklarımızla, Ukrayna’nın kullandığı Sovyet yapımı sistemlere, Batılı füze fırlatıcıları ve füzeleri entegre ederek sonunda yeni bir hibrit hava savunma sistemi elde ettik" dedi.

HİBRİT SİSTEMLER UKRAYNA ORDUSU TARAFINDAN KULLANILMAYA BAŞLANDI

Geliştirilen yeni hibrit hava savunma sistemlerinin şimdiden cephede kullanılmaya başladığını aktaran Kamışın, “Onlar kritik altyapı tesislerini, şehirlerimizi koruyorlar. Bu çözümler bize hızlı bir şekilde hava savunmamızı güçlendirme imkanı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.