SON DAKİKA
Hava Durumu

Resmî karar alındı: Ukrayna 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak

Ukrayna, bu yaz 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılacağını resmî olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Resmî karar alındı: Ukrayna 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak

Ukrayna, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılacağını resmî olarak duyurdu.

"UKRAYNA BAYRAĞININ PARİS'TE DALGALANIYOR OLMASI BİLE BÜYÜK BİR İRADE GÖSTERGESİDİR"

Ukrayna Spor ve Gençlik Bakanlığı, 20 Mayıs 2024 tarihinde yayımladığı açıklamada, Ukraynalı sporcuların 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılacağını aktararak şu ifadelere yer verdi:

“Bu Oyunlar, dünyaya irademizi ve ruh gücümüzü göstermek için bir fırsat olduğundan Ukrayna için özel bir önem taşımaktadır. Ukrayna'nın Olimpiyat Oyunları'ndaki sloganı: ‘Kazanma Arzusu’ (The Will to Win). Bu kez Ukrayna için Olimpiyatlar öncelikle dünyaya açılan büyük bir ekran. Dünyaya Ukrayna'nın var olduğunu, mücadele ettiğini ve kazanma kapasitesine sahip olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Ukrayna bayrağının Paris'te dalgalanıyor olması bile büyük bir irade göstergesidir.”

24 Şubat 2022’ten bu yana Rus saldırılarında dünya şampiyonları dahil 450’den fazla Ukraynalı sporcunun hayatını kaybettiğini, 15'i Olimpiyat eğitim tesisi olmak üzere 500’den fazla spor tesisinin tahrip edildiği belirtilen açıklamada, “Buna rağmen Ukraynalı sporcular antrenman yapmaya ve Olimpiyat Oyunları için lisans kazanmaya devam ediyorlar.” denildi.

RUS VE BELARUSLU SPORCULAR TÖRENE KATILMAYACAK

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 19 Mart 2024’te  yaptığı açıklamada, Rus ve Belaruslu sporcuların Paris Olimpiyatları'nın açılış törenindeki geleneksel geçit törenine katılmalarına izin verilmeyeceğini bildirdi. 26 Temmuz’da açılışı gerçekleşecek Paris Oyunları'na Rusya pasaportu taşıyan 36, Belarus pasaportu taşıyan 22 tarafsız sporcunun katılması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.