SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki ilk madalyasını kazandı!

Eskrimci sporcu Olga Harlan 2024 Paris Olimpiyatları'nda Güney Koreli rakibi Choi Sibin'i 15-14 mağlup ederek, Ukrayna'ya bronz madalya kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki ilk madalyasını kazandı!

Ukraynalı eskrimci Olga Harlan (Olha Kharlan) 29 Temmuz 2024 tarihinde Güney Koreli rakibi Choi Sibin'i 15-14 mağlup ederek, Paris Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı. Sporcu Harlan'ın bu madalyası Ukrayna'nın 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki ilk başarısı oldu. 

"BU SENİN İÇİN CANIM UKRAYNA"

33 yaşındaki sporcu Harlan kariyerinde dört farklı olimpiyatta madalya kazanan ilk Ukraynalı atlet olarak adını tarihe yazdırdı. Harlan bronz madalyayı kazandıktan sonra "Bu senin için canım Ukrayna, senin için" dedi. Rus saldırılarına karşı 3 yıldır güçlü bir şekilde mücadele eden Ukrayna'nın spordaki başarısı, halka ve cephedeki askerlere büyük bir motivasyon sağladı. 

Eskrimci Olga Harlan, Paris'teki 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Azerbaycanlı Anna Bashta'ya karşı son 16 turundaki zaferinin ardından

"BU MADALYAYI RUSYA'NIN ÖLDÜRDÜĞÜ SPORCULARIMIZA İTHAF EDİYORUM"

Madalya kazanan Ukraynalı sporcu daha sonra Suspilno Sport'a yaptığı açıklamada, "Bu tamamen farklı bir madalya, bronz ama benim için altın. Hangi madalya olursa olsun benim için altındır. Çünkü bu koşullar altında, ülkemizin şu an geldiği nokta, yaşadıklarımız, temsil eden her sporcunun ne yaptığı göz önüne alındığında ülkemiz burada... Bunu aktarmak kolay değil. Bunu, tüm Ukrayna'ya ithaf ediyorum. Bunu, savunmacılarımıza ithaf ediyorum. Buraya gelemeyen sporculara ithaf ediyorum. Rusya onları öldürdü. Bizim gücümüz var, her zaman bu güce sahip olacağız." ifadelerini kullandı. 

Choi Sebin ve Olga Harlan (Fotoğraf: YOAN VALAT / EPA)

CUMHURBAŞKANLIĞI OFİSİNDEN UKRAYNALI SPORCUYA TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise sosyal medya hesabından eskrimci Harlan'ı, "Olga Harlan, kılıç eskriminde 2024 Olimpiyatları'nın bronz madalya sahibi oldu. Tebrikler." ifadeleriyle tebrik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.