SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda 3. oldu

İsveç'in Malmö şehrinde 11 Mayıs'ta düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Ukrayna üçüncü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda 3. oldu

2024 Eurovision şarkı yarışması, 7-11 Mayıs tarihleri arasında İsveç’in Malmö şehrinde gerçekleşti. Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Ukrayna, Sırbistan, Portekiz, Slovenya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Litvanya, Finlandiya, Hırvatistan, Lüksemburg ve İrlanda olmak üzere toplam 10 ülke yarıştı. 11 Mayıs’ta düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması finalinde birinciliği İsviçre, ikinciliği Hırvatistan aldı.

İsviçre’yi temsil eden Nemo  "The Code" adlı şarkısıyla 591 puan alırken Hırvatistan ise 547 puan aldı.

2024 EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI’NIN ÜÇÜNCÜSÜ UKRAYNA OLDU

Ukrayna 3 yıldır direniş gösterdiği Rus saldırılarına rağmen müzik dünyasında önemli bir başarı elde etti. Ukrayna, bu yıl gerçekleşen 68. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Teresa & Maria" şarkısıyla finale kalarak 453 puanla üçüncülüğü kazandı. Yarışmada Ukrayna’yı Alyona Alyona ve Jerry Heil temsil etti. Ukrayna'nın performansını dünyaca ünlü yönetmen ve müzik videosu yapımcısı Tanu Muiño yönettiği kaydedildi.

Avrupa Yayın Birliği (EAU) tarafından her sene düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalisteleri 7 Mayıs 2024 tarihinde İsveç'te gerçekleşen yarı finalde belli oldu. Bu kapsamda Ukrayna, "Teresa & Maria" şarkısıyla finale kalmıştı. Ukraynalı sanatçılar Alyona Alyona ve Jerry Heil'in düet performansı müzikseverlerin büyük beğenisini toplamış ve finalistlerin kostümleri ve performans esnasında sergilenen görüntüler ise dikkat çekmişti. Rahibe Teresa ve Meryem Ana figürleri üzerine yazılan sözleriyle alkış toplayan sahne performansının yönetmeni Grammy adayı Ukraynalı Tanya Muinho ise büyük takdir toplamıştı. Şarkıcılar sahne performansının sonunda, "Ukrayna'yı desteklediğiniz için teşekkür ederiz." demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.