SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrainceyi savunan eski milletvekili Farion'un katil zanlısı gözaltına alındı

Ukrainceyi savunan Ukrayna Parlamentosu eski üyesi İrına Farion'u öldüren 18 yaşındaki katil zanlısı Dnipro'da gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrainceyi savunan eski milletvekili Farion'un katil zanlısı gözaltına alındı

Ukrayna'da ana dil kullanımına önem veren ve ömrünü Ukrainceyi savunmaya adayan, Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada) eski milletvekili İrına Farion'u (Iryna Farion) 19 Temmuz 2024 tarihinde Lviv'de sokak ortasında öldüren katil zanlısı gözaltına alındı. 

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), "18 yaşında bir çocuk gözaltına alındı. Gerekli soruşturma ve incelemeler devam ediyor." açıklamasında bulundu. Saldırganın Lviv'de 3 daire kiraladığını belirten Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klımenko (Ihor Klymenko) ise, "Soruşturma, saldırganın yalnızca bir fail olduğuna inanmaya meyilli" diyerek olayda birden çok kişinin olduğuna işaret etti. Dnipro'da yakalanan saldırganın bugün (26 Temmuz 2024) mahkemeye çıkması bekleniyor. 

ÖMRÜNÜ UKRAİNCEYİ SAVUNMAYA ADADI

Suikasta kurban giden Farion, 2005 yılında Svoboda (Özgürlük) Partisi üyesi oldu ve parlamentoda yer aldı. Ukraincenin yaygınlaştırılması ve Rusça'nın kullanımının azaltılması gerektiğini her platformda sıklıkla gündeme getiriyordu. Farion 2018 yılında Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki Rus ayrılıkçılara ilişkin olarak, "Rusça konuşan her kişinin çenesine yumruk atılması" için çağrıda bulunmuştu. Ayrıca işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişimiyle birlikte Rusça konuşanlara tepki göstermeye devam ediyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.