SON DAKİKA
Hava Durumu

"Ukraince her kelime zaferimize katkı sağlıyor"

Ukrayna halkı bugün, 27 Ekim Yazı ve Dili Günü'nü kutlanıyor. Söz konusu güne ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Dilinin Korunmasından Sorumlu Komisyon Üyesi Taras Kremin, Ukraince her kelimenin Rus saldırısına karşı zafere bir katkısı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Ukraince her kelime zaferimize katkı sağlıyor"

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya'nın topyekûn saldırılarına karşı askerî mücadelede direniş gösteren Ukrayna; sağlık, spor, sanat, eğitim ve dil konusunda da varlığını güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

Buna bağlı olarak Ukrayna, Cumhurbaşkanı Volodımır Zeleskıy'ın (Volodimir Zelenski) 28 Temmuz 2023 tarihinde imzaladığı karar neticesinde 9 Kasım'dan 27 Ekim'e çekilen "Ukrayna Yazı ve Dili Günü'nü" kutluyor. 

Bir harita ve yazı illüstrasyonu olabilir

"DİLİMİZ SİLAHIMIZDIR"

Devlet Dilinin Korunmasından Sorumlu Komisyon Üyesi Taras Kremin, Ukrayna'nın 27 Ekim Ukrayna Yazı ve Dili Günü'nü kutlayarak, her Ukraince kelimenin Rusya'ya karşı bir silah olduğunu vurguladı. Kremin söz konusu günün, Ukrayna açısından hem kültürel mirasın korunması hem de ulusal kimliğin güçlenmesi açısından son derece önemli olduğunu belirttiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna'nın Yazı ve Dili Günü, Tebrikler!

Bu bayram Ukraynalıları birleştirme açısından, kültürel mirasın korunmasında ve ulusal kimliğin güçlendirilmesinde önemli bir unsurdur. Dilimiz silahımızdır! O birleştirir ve korur.

Askerî durum bağlamında, devlet dilinin işleyişi meselesi kilit önem kazanmıştır. Devlet dilinin toprakları haysiyet ve gücümüzün mücadelemizin ve özgürlüğümüzün alanıdır. Ukrayna'nın her sözü zaferimize bir katkıdır. Bugün, eşi görülmemiş halk desteğine sahip Ukraynalılar milyonların dudaklarında, karşı saldırıya geçti. Devletten bahsedelim, kendimizi hür ve kırılmaz bir millet olarak kuralım.

Ukraince, kahramanların dilidir!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.