SON DAKİKA
Hava Durumu

UAEK uzmanları Ukrayna'da 2 nükleer santral yakınında patlamalar kaydetti

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), uzmanları 28 Kasım’ı 29 Kasım’a bağlayan gece Ukrayna’daki iki nükleer santrali yakınlarında patlama sesleri kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UAEK uzmanları Ukrayna'da 2 nükleer santral yakınında patlamalar kaydetti

İşgalci Rus ordusu, havaların soğumasıyla birlikte Ukrayna'ya yönelik gece hava saldırılarını artırdı. İşgalciler, üst üste birkaç gece boyunca Ukrayna’ya, İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve füzeler ile saldırılar gerçekleştiriyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), uzmanları 28 Kasım’ı 29 Kasım’a bağlayan gece düzenlenen hava saldırısı sırasında Ukrayna’daki iki nükleer santrali yakınlarında patlama seslerinin kaydedildiğini duyurdu.

2 NÜKLEER SANTRAL YAKININDA PATLAMALAR

UAEK Başkanı Rafael Grossi, dün yaptığı açıklamada, gece saatlerinde hem Zaporijjya hem de Hmelnıtskıy nükleer santralleri yakınında patlama seslerinin kaydedildiğini bildirdi. Açıklamaya göre, Hmelnıtskıy Nükleer Santralini izleyen UAEK ekibi, 28 Kasım’ı 29 Kasım’a bağlayan gece düzenlenen hava saldırısı sırasında santalin çok yakınlarında birçok patlama sesinin duyulduğunu kaydetti.

"SAVAŞ DEVAM ETTİKÇE UKRAYNA'DAKİ TÜM NÜKLEER SANTRALLER RİSK ALTINDA"

Ukrayna'nın tüm nükleer enerji santrallerinin savaş devam ettiği sürece risk altında kalacağını belirten Grossi, “Dünyanın dikkatinin büyük bir kısmı, ön cephede yer alması nedeniyle özel bir endişe kaynağı olan Zaporijjya Nükleer Santrali'nin karşı karşıya olduğu gerçek tehlikelere odaklanmış durumda. Ancak dün geceki olay, potansiyel olarak füze ve diğer saldırılara maruz kalabilecek olan Ukrayna'daki diğer nükleer tesisleri da unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.