SON DAKİKA
Hava Durumu

UAEA'dan Zaporijjya Nükleer Santrali bölgesini boşaltma uyarısı!

Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Rafael Mariano Grossi, Rus işgalcilerin kuşatması altındaki Zaporijjya Nükleer Santrali'ne yapılan saldırılar dolayısıyla vatandaşlara bölgeyi boşaltmaları uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UAEA'dan Zaporijjya Nükleer Santrali bölgesini boşaltma uyarısı!

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılar devam ediyor. Rusya, saldırılarının ilk haftalarında Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijjya Nükleer Santrali'ni kuşatma altına almıştı. Hala işgalcilerin nöbet  tuttuğu ve jeneratörler çalışan santral büyük tehlike altında. 

UAEA'DAN ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİ ÇEVRESİNİ BOŞALTMA UYARISI!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Zaporijjya Nükleer Santrali çevresinde yaşayan vatandaşların bölgeyi boşaltması için çağrıda bulundu. Santralin güvenli bir şekilde çalışması gerektiğini vugulayan Grossi, "Nükleer santralin yakınındaki bölgedeki genel durum giderek öngörülemez ve potansiyel olarak tehlikeli bir hal alıyor. Santralin karşı karşıya olduğu çok yüksek nükleer güvenlik ve emniyet riskleri konusunda son derece endişeliyim. Ciddi bir nükleer kaza tehdidini ve bunun halk ve çevre üzerindeki sonuçlarını önlemek için şimdi harekete geçmeliyiz" dedi.

İŞGALCİLERDEN RUS VATANDAŞLARA ZAPORİJJYA'YI BOŞALTMA EMRİ

Ukrayna'nın işgal altındaki Zaporijjya bölgesine Moskova tarafından yasa dışı olarak atanan vali, bombardımanın yoğunlaşması dolasıyla Rus vatanndaşların bölgeyi boşaltması emrini vermişti. 

UAEA Başkanı Grossi ve heyeti, zaman zaman Zaporijjya Nükleer Santrali'ni ziyaret ediyor ve ikili görüşmelerde bulunuyor. Son olarak Grossi, Moskova'da nükleer santralin güvenli çalışması için Rusya ile görüşme yapmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.