SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Ukrayna Ombudsmanları görüştü

Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç ile Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Ukrayna Ombudsmanları görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Ukrayna Ombudsmanı Dmıtro Lubinets Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede ikili, işbirliğinin önemli konularını ele aldı ​​ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Lubinets, mevkidaşı Malkoç'a, Ankara'da iki gün sürecek üst düzey bir konferansa katılım daveti ile Türkiye’nin Ukrayna halkına verdiği kapsamlı destek için teşekkür etti. Lubinets, Türkiye’nin Ukrayna'ya sağladığı insani yardımlar, 2014 yılından itibaren Rusya tarafından Kırım'da yasa dışı bir şekilde alıkonulan siviller ve Ukrayna'da esir alınan askerler için yaptığı arabuluculuk faaliyeti için minnettar olduklarını ifade etti. Ukrayna Ombudsmanı, Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel katkılarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Dmıtro Lubinets, Şeref Malkoç’u 2023 yılının bahar aylarında Ukrayna'yı ziyaret etmesi ve Rus işgalcilerin saldırganlığından en çok etkilenen bölgeleri görmesi için ülkesine davet etti. İki ülkenin ombudsmanı, ilişkilerin gelişmesine, bilgi ve deneyim aktarımı yapılmasında karar kıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.