SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg: NATO ülkeleri Ukrayna'ya askerî desteğini derhal artırmalıdır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın daha fazla askerî desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek müttefikleri mühimmat tedarikini artırmak için gerekli tüm kararları acilen almaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stoltenberg: NATO ülkeleri Ukrayna'ya askerî desteğini derhal artırmalıdır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak üyelerinin Kıyiv'i desteklemek için siyasi kararlılığı göstererek Ukrayna'ya gerekli mühimmatı hızla sağlamaları gerektiğini ifade etti.

"UKRAYNALILARIN CESARET EKSİĞİ YOK, CEPHANELERİ EKSİK"

Brüksel'de 2023 sonuçlarını sunmak üzere düzenlediği basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “Ukraynalıların cesaret eksiği yok, cephaneleri eksik. Artık müttefiklerin tüm kaynakları seferber etme ve Ukrayna'ya bu mücadele için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamak üzere siyasi irade gösterme zamanıdır. Putin'in kazanmasına izin vermek büyük bir tarihi hata olacaktır.” dedi.

Müttefiklerden gelen benzeri görülmemiş yardımların, Ukrayna'nın egemen bir devlet olarak kalmasına yardım ettiğini belirten Stoltenberg, şimdi de Ukrayna'nın daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu ve her bir günlük gecikmenin savaş alanında olumsuz sonuçlara yol açtığına dikkat çekti.

"UKRAYNA'YA MÜHİMMAT TEDARİKİNİ ARTIRMAK İÇİN GEREKLİ KARARLARI ALMALIYIZ"

NATO Genel Sekreteri, “Rusların Ukraynalılara karşı avantajlı olması büyük bir zorluk. Bu nedenle Ruslar geçtiğimiz haftalar ve aylarda belirli ilerlemeler kaydettiler. Bu nedenle müttefiklerin Ukrayna'ya mühimmat tedarikini artırmak için gerekli tüm kararları acilen almaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

NATO üye ülkelerinin savunma sanayine daha fazla yatırım yapması gerektiğini kaydeden Stoltenberg, “Bu üretimi artıracak ve Ukrayna'ya daha fazla malzeme tedarik etmemizi sağlayacak." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.