SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO kararlı: ABD seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Ukrayna'ya destek sürecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'de yapılacak seçimlerin sonucu ne olursa olsun Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO kararlı: ABD seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Ukrayna'ya destek sürecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Birleşik Krallık merkezli Sky News TV kanalına 4 Haziran 2024 tarihinde açıklamalarda bulundu. 

Stoltenberg, "Avrupalı ​​müttefikler ve ABD, ABD seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek çünkü bu bizim güvenlik çıkarlarımıza uygun." ifadelerini kullandı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak.

“MEŞRU MÜDAFA HAKKI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki hedefleri vurması için Batı silahlarının kullanımına ilişkin kısıtlamaların bazı ülkeler tarafından kaldırılmasını olumlu değerlendirerek meşru müdafaa hakkı olduğuna dikkat çekti.

STOLTENBERG DAHA ÖNCE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya silah sağlayan NATO müttefiklerine, bunların Rusya'daki askerî hedeflere saldırılarda kullanılması yasağını kaldırmaları çağrısında bulunmuştu.

Stoltenberg, 24 Mayıs 2024 tarihinde The Economist’e verdiği röportajda "Müttefiklerin, Ukrayna'ya bağışladıkları silahların kullanımına getirdikleri bazı kısıtlamaları kaldırmaları gerekip gerekmediğini düşünmenin zamanı geldi. Özellikle şu anda, Ukrayna'ya yakın olan Kharkiv'de çok fazla çatışma devam ederken Ukrayna'nın bu silahları Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere karşı kullanma olasılığını reddetmek, kendilerini savunmalarını çok zorlaştırıyor." demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.