SON DAKİKA
Hava Durumu

Son bir yılda binlerce asker Rus ordusundan firar etti

Kremlin yönetimi, Rus ordusundan firar eden askerlerin sayısını gizlemeye çalışsa da yalnızca açık kaynaklara göre son bir yılda 5 binden fazla Rus askeri firar suçlamasıyla yargılandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Son bir yılda binlerce asker Rus ordusundan firar etti

Rus Ordusu Komutanlığı, ordudan firar eden askerlerin sayısını gizlemeye çalışıyor. Son bir yılda Rusya’nın Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde rekor sayıda Rus askerinin firar nedeniyle yargılandığı bildirildi.

5 BİNDEN FAZLA FİRAR DAVASI AÇILDI

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, çok sayıda Rus askerinin ordudan firar ettiğini belirterek Rus komutanların ordudan firar vakalarının gerçek sayısını gizlemeye çalıştığını aktardı. Yapılan açıklamada, elde edilen bilgilere göre son bir yılda Rusya’nın Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde rekor sayıda Rus askeri firar nedeniyle yargılandığı ifade edildi. Rusya’da 2023 yılında, Eylül 2022'de seferberliğin başlamasının ardından askeri birliklerin keyfi olarak terk edilmesiyle ilgili 5 binden fazla dava açıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu tür vakaların çoğunun Ukrayna’nın işgal edilen topraklarında meydana geldiği ve sayının çok büyük olması dolayısıyla Rus yönetiminin firar sayılarını gizlemeye çalıştığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.