SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovakya, MiG-29 savaş uçaklarını teslim etti

Slovakya, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya MiG-29 savaş uçaklarının tamamını teslim etti. Slovakya, Ukrayna'ya 13 adet savaş uçağını tedarik etmişti.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovakya, MiG-29 savaş uçaklarını teslim etti

24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarıyla güçlü bir şekilde mücadele eden Ukrayna, Avrupa ülkelerinin desteğini alıyor. Askeri, ekonomik ve insani destek veren ülkelerden biri olan Slovakya, Ukrayna'ya toprak savunması için 13 adet MiG-29 savaş uçağı göndereceğini duyurmuştu. Geçen ay söz konusu uçakların dördünü teslim eden Slovakya, bugün itibarıyla kalan 9 savaş uçağını daha göndererek teslimatı tamamlamış oldu. 

MİG-29 SAVAŞ UÇAKLARI KARA YOLUYLA TESLİM EDİLDİ

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, bugün yaptığı açıklamada savaş uçaklarının Ukrayna'ya transferinin tamamının yapıldığını duyurdu. Bakan Nad sosyal medya hesabında, "Bu transfer, en üst düzeyde güvenlik sağlamak için kara yoluyla gerçekleştirildi. Bu önemli ve zahmetli lojistik operasyonda yer alan tüm güçlere çok teşekkürler" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Nad paylaşımında, "Ukrayna'daki Rus cinayetinden masum canları korumak için Slovakya için işe yaramaz savaşçıları güvenli bir şekilde transfer etmeyi başardık" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.