SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıbiga: Şan olsun Kırım Tatar halkına!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Anrdiy Sıbiga, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü vesilesiyle paylaştığı mesajında, Yarımada'da Ukrayna ve Kırım Tatar bayraklarının birlikte dalgalanacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sıbiga: Şan olsun Kırım Tatar halkına!

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar dolayısıyla her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan tarak tamgalı gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak da kabul ediliyor.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Anrdiy Sıbiga, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı paylaştı. Anrdiy Sıbiga şu ifadelere yer verdi:

Büyükelçi olarak çalışırken, Türkiye Cumhuriyeti'nde Kırım Tatar bayrağını ilk kez nasıl göndere çektiğimi hatırlıyorum. Ankara'nın semalarında dalgalanan, mavi üzerine altın tamgalı büyük bir bayrak... Sonsuza dek kalbimde kalacak özel bir an oldu. Bu bayrak, hem o zaman hem de şimdi, Kırım Tatar halkına hayat veren; gücünün, cesaretinin ve kendi kaderini tayin etme hakkı uğruna verdiği yılmaz mücadelenin simgesidir.

Bugün bu bayrak, şehirlerimizin merkezi caddelerinde Ukrayna bayrağının yanında gururla dalgalanıyor ve renklerini ortak kaderimize dokuyor. Bayraklarımızı dalgalandıran rüzgarın her nefesi, ortak hedefe doğru omuz omuza yürüyen iki halkın birliğini ve özgürlük mücadelesini hatırlatıyor.

Ukrayna'ya ait Kırım'da; Simferopol, Kerç ve Bahçesaray sokaklarında her iki bayrağımızın bir kez daha dalgalanacağı güneşli günler gelecektir.

Yaşam uğruna birlik olmak bizi güçlü ve yenilmez kılıyor!

Ukrayna'ya şan olsun! Şan olsun Kırım Tatar halkına!

26 HAZİRAN KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar dolayısıyla her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak kabul ediliyor.

Her yıl bugün dünyanın farklı yerlerinde Kırım Tatar bayrağı göndere çekiliyor. Rus işgaline kadar Kırım’da coşkuyla kutlanan, günümüzde de Ukrayna’nın ana kısmında geniş çapta etkinliklerle kaydedilen Kırım Tatar Bayrak Günü, Kırım’da Kırım Tatar gençlerin teşebbüsü ile ilk kez 2009 yılında kutlandı.

Bayramın fikir babası olan Kırım Derneği Genel Başkanı merhum Dr. Ahmet İhsan Kırımlı, 2005 tarihinde gerçekleştirilen Kırım Tatar Gençlik Kurultayı sırasında, II. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın her zaman hatırlanması gereken bir vaka olduğunun altını çizmiş ve bunun bir bayram olarak kutlanmasını teklif etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.