SON DAKİKA
Hava Durumu

Şeyh Zayed Ulu Camii’nde Ukraince rehber hizmeti başladı

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dhabi’nin en önemli turistik eserlerinden biri olan Şeyh Zayid Camii'nde Ukraince sesli rehber hizmeti sunulmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Şeyh Zayed Ulu Camii’nde Ukraince rehber hizmeti başladı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin kurucusu ve 2004'te hayatını kaybeden eski Devlet Başkanı Zeyd bin Sultan el-Nehyan'ın anısına 2007'de ibadete açılan Şeyh Zayid Camii'nde Ukraince sesli rehber hizmeti verilmeye başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Başkanı Volodımır Zelenskıy’ın eşi Olena Zelenska, 22 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, dünyadaki en büyük 10 camiden biri olan Abu Dabi'deki Şeyh Zayid Ulu Camii’nde artık Ukraince sesli rehber hizmeti sunulmaya başladığını duyurdu. Açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri'nin sembol anıtlarından birisinin Ukraince olarak anlatılması ve böylece halklarımız arasındaki anlayışı ve iş birliğini daha da derinleştirmesi çok önemlidir. Aynı zamanda dünyanın en güzel dillerinden biri olan Ukraincenin Şeyh Zayed Büyük Camii'ne ek bir süs olacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verildi.

ŞEYF ZAYİD CAMİİ

Şeyh Zayid Camii, Abu Dabi'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin kurucusu, 2004'te hayatını kaybeden eski Devlet Başkanı Zeyd bin Sultan el-Nehyan'ın anısına, 2007 yılında ibadete açılmıştı.

Dünyanın sayılı büyük camileri arasında yer alan cami 2 bin 412 metrekare alana sahip. Camide 40 bin kişi aynı anda ibadet edebilir. Mussafah ve Maqta köprüleri arasında deniz seviyesine 9 bin 500 metre yükseklikte bir tepede konumlanıyor. Yaklaşık 545 milyon dolar harcanarak tamamlanan camii, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli yapılarından biri olarak kabul edilir ve Abu Dhabi’nin en önemli turistik eserlerinden biridir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.