SON DAKİKA
Hava Durumu

Scholz, savaşın sonlanması için çabaların artırılması çağrısında bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olarak iki yılı aşkındır sürdürdüğü işgal girişimini sonlandırmak için çabaların artırılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Scholz, savaşın sonlanması için çabaların artırılması çağrısında bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 8 Eylül 2024 tarihinde Alman televizyon kanalı Zweites Deutsches Fernsehen'e (ZDF) yaptığı açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile gelecekteki bir barış konferansına Rusya’nın dahil edilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. Başbakan Scholz, savaşı sonlandırmak için çabaların artırılması çağrısında bulunarak, "Şu an, daha hızlı bir şekilde bu savaş durumundan nasıl kurtulacağımızı tartışmamız gereken anın geldiğine inanıyorum." dedi.

Scholz, İsviçre'de 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’nin, katılımcı ülkelerin Ukrayna'nın "toprak bütünlüğüne" destek vermesiyle sona erdiğini ancak ilerleyen sürecin belirsiz kaldığını kaydetti.

Scholz, "Kesinlikle başka bir barış konferansı daha yapılacak ve Rusya'nın da katılımıyla olması gerektiği konusunda hemfikiriz." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Barış Zirvesi, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde İsviçre’nin ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Zirve, 101 ülke ve uluslararası örgütün katılımıyla yapılmıştı. İsviçre'de tertip edilen zirvenin ardından sonuç bildirisi yayımlanmıştı. Zirveye katılım sağlayan çok sayıda ülke gıda güvenliği, enerji ve nükleer güvenliği ile savaş esirleri konusundaki karar doğrultusunda mutabık kalmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.