SON DAKİKA
Hava Durumu

Scholz’dan Ukrayna için Patriot hava savunma sistemlerini sağlama çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO Zirvesi öncesi ülkesinin Ukrayna'ya 3 Patriot hava savunma sistemi sağladığını ve diğer ülkeleri de bu sistemleri sağlamaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Scholz’dan Ukrayna için Patriot hava savunma sistemlerini sağlama çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Vaşington’da düzenlenecek NATO Zirvesi’ne katılmak üzere yola çıkmadan önce açıklama yaptı. NATO Zirvesi’nin Avrupa’da bir savaşın devam ettiği dönemde yapıldığına dikkat çekerek "Avrupa'nın en büyük ülkesi Rusya, ikinci büyük ülkesi olan Ukrayna'nın bir kısmını ya da tamamını klasik emperyalist bir biçimde ilhak etmek için saldırdı.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın yanında olacaklarını yineleyen Scholz, füze dahil Ukrayna'nın saldırılara karşı kendini savunabilmesi için diğer ülkelerden Ukrayna'yı desteklemelerini istediklerini söyledi. Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya hava savunması için 3 Patriot hava savunma sistemi sağladığını işaret etti ve diğer ülkelere de Patriot sistemi sağlamaları çağrısında bulundu.

NATO Zirvesi 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleşecek.

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA ÜÇÜNCÜ PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ SEVKİYATI

Almanya, Patriot hava savunma sistemi içeren askerî paket kapsamında Ukrayna'ya en son üçüncü Patriot hava savunma sistemini ulaştırmıştı. Almanya’nın Kıyiv Büyükelçisi Martin Jaeger, Almanya'nın Ukrayna'ya gönderdiği üçüncü Patriot hava savunma sisteminin ulaştığını duyurmuştu. Jaeger, Patriot hava savunma sisteminin nüfusun ve altyapının korunmasına yardımcı olacağını belirtmişti. Ayrıca Büyükelçi Jaeger, Ukraynalı mürettebat ilgili eğitimi Almanya'da başarıyla tamamladığını kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.