SON DAKİKA
Hava Durumu

Savunma Bakanı Reznikov: Ukrayna’nın mayınlardan temizlenmesi 30 yıl sürebilir

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkedeki mayın temizliğinin 30 yıl kadar sürebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savunma Bakanı Reznikov: Ukrayna’nın mayınlardan temizlenmesi 30 yıl sürebilir

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkedeki mayın temizliği konusunda açıklama yaptı. Reznikov, Ukrayna topraklarının mayınlardan temizlenmesinin yaklaşık 30 yıl sürebileceğini ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov dün Odesa’da Danimarka Krallığı Savunma Bakan Vekili Troels Lund Poulsen ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Reznikov, mayın temizliği ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

UKRAYNA'DAKİ MAYINLARIN TEMİZLENMESİ 30 YIL SÜREBİLİR

"Diğer ülkelerden de uzmanların gelmesini göz önünde bulundurursak mayın temizliği ile uğraşacak en az 5 bin Ukraynalı uzmana ihtiyacımız olacak. Hırvatistan deneyimi bize bunu gösteriyor. Oradaki savaş, 28 yıl önce sona erdi ve ülkenin toprakları hala tamamen mayınlardan temizlenmedi. Bir yılda ortalama 50 kilometrekareyi mayınlardan temizliyorlar. Ülkemizde ise savaş devam ediyor. Hırvatistan hızıyla hareket edilirse mayın temizliği yaklaşık 30 yıl sürer.” 

Öte yandan modern teknolojileri kullanılarak bu sürecin kısaltılabileceğini belirten Savunma Bakanı, Ukrayna’ya mayın temizleme ekipmanını sağlayan ülkelerden birinin Danimarka Krallığı olduğunu kaydetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.