SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş yanlısı Rus rakibinin elini sıkmayan Ukraynalı sporcu diskalifiye oldu!

Milano'da düzenlenen Dünya Eskrim Şampiyonası'nda Rus sporcu Anna Smirnova ile karşılaşmaya çıkan Ukraynalı sporcu Olga Harlan, rakibini farklı bir skorla yendi. Harlan, maçın sonunda, Ukrayna'daki Rus saldırılarına destek veren rakibinin elini sıkmadığı için şampiyonadan diskalifiye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş yanlısı Rus rakibinin elini sıkmayan Ukraynalı sporcu diskalifiye oldu!

İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen 2023 Dünya Eskrim Şampiyonası'nda dün Ukraynalı sporcu Olga Harlan, Rus sporcu Anna Smirnova ile karşılaşmaya çıktı. Maçın sonunda 15-7 galip gelen Ukraynalı sporcu Harlan, ülkesindeki Rus saldırılarına dikkat çekerek rakibinin elini sıkmadı.

50 DAKİKA BOYUNCA PİSTTE BEKLEDİ

Maçtan sonra 50 dakika boyunca pistte kalan Harlan yaptığı protesto nedeniyle şampiyonadan diskalifiye edildi.

Image

"DEVLETİMİZE TERÖR ESTİREN ÜLKE SPORU DA TERÖRİZE EDİYOR"

Ukraynalı sporcu Olga Harlan, konuya ilişkin Instagram paylaşımında, "Gördüğünüz gibi bugün çok zor ve önemli bir gündü. Yaşananlar birçok soruyu gündeme getirdi ama bazı cevaplar da verdi. Devletimize, halkımıza, ailemize terör estiren ülke sporu da terörize ediyor. Bugün olanlar, olması gerekenlerdi. Bu sporcunun elini sıkmak istemedim; kalbimi dinledim. Beni turnuvadan çekmek, diskalifiye etmek ve siyah kart vermek istediklerini öğrendiğimde bu neredeyse beni öldürüyordu. Beni o kadar incitti ki acı içinde çığlık attım" dedi.

Sporcuların Ruslarla asla tokalaşmaması gerektiğini vurgulayan Harlan, "Bu dünyadaki herkes gibi ben de kuralların değişmesi gerektiğini biliyorum çünkü dünya değişiyor. Ama hepinizin bana nasıl hissettirdiğini kelimelere dökemem. Her birinize minnettarım, hepsini hissediyorum. Kalbimdesiniz. Slava Ukraini" ifadelerini kullandı.

SAVAŞ YANLISI RUS SPORCU, HARLAN'I KIŞKIRTTI

Ukraynalı sporcu Olga Harlan, rakibine eskrim kılıcını uzatarak selamlamak istedi. İkili ilişkilerde sorun yaşayan ülkelerden gelen sporcular eskrim müsabakalarında genelde bu şekilde selamlaşıyor. Ancak, Rus sporcu kılıcını uzatmak yerine el sıkışmak istedi. Ukraynalı sporcu Harlan, Rus eskrimci Anna Smirnova'nın bu talebini geri çevirdi.

UKRAYNA ESKRİM FEDERASYONU, DİSKALİFİYE KARARINA İTİRAZ EDECEK

Ukrayna Eskrim Federasyonu Başkanı Mıhayıl İlyaşev, Harlan’nın diskalifiye kararına itiraz edeceklerini dile getirdi. İlyşaev, "Şu an dünya şampiyonasındayım, protesto kararı hazırlıyoruz, bu kararı protesto edeceğiz. Ne de olsa, bu karşılaşmada doğrudan görev yapan hakem ona siyah kart vermedi veya diskalifiye etmedi. Ancak, o zaman gizli oyunlar başladı. Bu diskalifiye, bir sonraki rakip belirlendikten sonra, hatta bir sonraki dövüş için hakem atandıktan sonra geldi. Başvurunun gözden geçirilmesinin yakında tamamlanacağını umuyoruz. Ama bu yarışmalara dönüşünden söz edemeyiz. Bu durumda, bu siyah kartı ve diskalifiyeyi iptal etmeye çalışacağız" dedi.

UKRAYNA: RUS SPORCU, UKRAYNALILARI ÖLDÜREN VE ŞEHİRLERİMİZİ YERLE BİR EDEN RUS ORDUSUNA AÇIKÇA HAYRANLIK DUYUYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Podolyak, "Fotoğrafta, Ukraynalı Olga'nın adil bir maçı kazandıktan sonra Dünya Şampiyonasında el sıkışmayı reddettiği Rus eskrimci Anna Smirnova yer alıyor. Gördüğünüz gibi, Ukraynalıları öldüren ve şehirlerimizi yerle bir eden Rus ordusuna açıkça hayranlık duyuyor. Uluslararası Eskrim Federasyonu, Ukraynalı sporcuyu, bu kişi ile tokalaşmadığı için diskalifiye etti" dedi.

OLEKSİY DANILOV: PUTİN'İN İŞLEDİĞİ SUÇLARDAN TÜM RUSLAR SORUMLUDUR

Olga Harlan'ın Rus ordusuna destek veren rakibini protesto etmesinin ardından bir açıklama da Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danılov'dan geldi. Danılov, "Geçici olarak var olan Rusya ile ilişkiler için etkili bir stratejinin tüm özü tek bir eylemde: 1. Yenilgiye uğratın, 2. Yaklaşmalarına izin vermeyin, 3. Onları her zaman kılıcın ucunda tutun, 4. Tek bir Rusça kelimesine bile inanmayın, 5. Asla korkmayın... Olga Harlan'a duruşu ve sporun siyaset dışında kalmayacağını tüm dünyaya hatırlattığı için minnettarız! Putin'in işlediği suçlardan tüm Ruslar sorumludur..." dedi.

HARLAN TURNUVAYA 2 AY BOYUNCA KATILAMAYACAK

Hakemlerin aldığı karar neticesinde maçlardan 60 gün boyunca uzak kalacak olan Ukraynalı sporcu Harlan, bu sürede turnuvalara katılamayacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.