SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna'ya 116 SİHA ile saldırdı

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’ya 116 adet farklı tipte silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'ya 116 SİHA ile saldırdı

İşgalci Rusya Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarını tüm şiddetiyle sürdürüyor. Rus ordusu, 20 Ekim’i 21 Ekim’e bağlayan gece 3 füze ve 116 adet silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) Ukrayna’nın farklı bölgelerini hedef aldı. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından 18 Ekim sabahı yapılan açıklamada, gece saatlerinde işgalci Rusya’nın bir adet İskender-M/KN-23 tipi balistik füze, bir adet Kh-35 güdümlü hava füzesi, bir adet Kh-31P güdümlü hava füzesi ve 116 adet SİHA ile saldırdığı aktarıldı.

Hava savunma birliklerinin Odesa, Mıkolayıv, Herson, Sumı, Çerkası, Kirovograd, Jıtomır, Kıyiv, Poltava, Çernigiv, Vinnıtsa, ve Hmelnıtskıy bölgelerinde düşmana ait 59 SİHA’yı düşürdüğü ayrıca elektronik harp sistemlerinin aktif karşı tedbirleri sonucunda 45 SİHA’nın etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

KRIVIY RİG BALİSTİK FÜZE İLE BOMBALANDI

Rus işgal güçleri balistik füze ile Krıvıy Rig kentini hedef aldı. Saldırı sonucu 12 yaşındaki çocuk dahil olmak üzere 4 sivil yaralandı. Saldırıda bir otel, beş apartman, bir kültür merkezi, bir banka, iki dükkan ve 14 araç hasar gördü.

ODESA'NIN LİMAN ALTYAPISI HEDEF ALINDI

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, işgalcilerin füze ve SİHA'larla Odesa'ya saldırdığını aktardı. Kiper, saldırı nedeniyle bölgedeki liman altyapısının zarar gördüğünü belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.