SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i füze ve SİHA’larla vurdu

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'yı füzeler ve kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla hedef aldı. İşgalcilerin ana hedefi başkent Kıyiv oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i füze ve SİHA’larla vurdu

İşgalci devlet Rusya, 5 Ağustos’u 6 Ağustos’a bağlayan gece Ukrayna’ya karşı hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında işgalciler başta Kıyiv bölgesi başta olmak üzere Ukrayna’nın farklı bölgelerini füze ve Şâhid tipi kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef aldı. Saldırı sonucu Kıyiv bölgesinde bir apartman, bir iş merkezi ve 2 benzin istasyonu zarar gördü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna’ya 6 füze ve 16 adet Şâhid tipi SİHA ile saldırdığını bildirdi. Oleşçuk açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:

“5 Ağustos’u 6 Ağustos’a bağlayan gece düşman Voronej bölgesinden (Rusya) 4 adet balistik füzesiyle İskender-M/KN-23 balistik füzesiyle Kıyiv bölgesini hedef aldı ayrıca Azak Denizi bölgesinden 2 adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ve işgal altındaki Kırım ile Kursk bölgesinden 16 adet Şahid tipi SİHA ile saldırdı.”

Açıklamada, Ukrayna birliklerinin Kıyiv, Herson, Mıkolayiv ve Hmelnıtskıy bölgelerinde 2 adet İskender-M/KN-23 balistik füzesi,  2 adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ve 15 adet SİHA düşürdüğü aktarıldı.

RUSYA BALİSTİK FÜZELERLE  KIYİV’İ HEDEF ALDI

Kıyiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Ruslan Kravçenko, Rus işgal güçlerinin gece saatlerinde bölgeye füze ve SİHA’larla saldırdığını aktararak, “Hava Savunma Kuvvetleri çalışmalar yürüttü. Düşman hedefleri düşürüldü. Konutların ve kritik altyapı tesislerinin vurulmasına izin verilmedi.” açıklamasında bulundu.

Kravçenko saldırı sonucu bir apartmandaki camların kırıldığını, iki benzin istasyonunun ve bir iş merkezinin hasar gördüğünü belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.