SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’nın 8 bölgesindeki enerji tesislerine saldırdı

Ukrayna Enerji Bakanlığı, işgalci Rus ordusunun son bir günde Ukrayna’nın 8 bölgesindeki enerji tesislerine saldırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’nın 8 bölgesindeki enerji tesislerine saldırdı

İşgalci Rus ordusu Ukrayna’nın enerji tesislerini hedef almaya devam ediyor. Son bir gün içinde işgalciler Dnipropetrovsk, Donetsk, Mıkolayiv, Poltava, Sumı, Harkiv, Herson ve Çernigiv bölgelerindeki sivil enerji altyapısını bombaladı.

Ukrayna Enerji Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin son bir günde Ukrayna’nın 8 bölgesindeki enerji tesislerine saldırdığını bildirdi.

Saldırılar nedeniyle Dnipropetrovsk, Donetsk, Mıkolayiv, Poltava, Sumı, Harkiv, Herson ve Çernigiv bölgelerinde trafo merkezleri ve onlarca yerleşim yerlerinde elektriklerin kesildiği kaydedildi.

Ayrıca Rus işgal güçlerinin gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle Donetsk bölgesinde bir madenin zarar gördüğü ve bir kişinin yaralandığı belirtildi.

UKRAYNA RUSYA’YA AİT 38 SİHA DÜŞÜRDÜ

İşgalci devlet Rusya, 9 Eylül’ü 10 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’yı 2 adet füze ve 48 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef aldı. Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, Ukrayna Hava Savunma Kuvvetlerinin düşmana ait 38 SİHA düşürdüğü bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.