SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya trafo merkezini vurdu: 100'den fazla madenci mahsur kaldı

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Krıvıy Rig kentindeki bir trafo merkezini bombaladı. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle 100'den fazla madenci yer altında mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya trafo merkezini vurdu: 100'den fazla madenci mahsur kaldı

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın farklı bölgelerine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Saldırıda Krıvıy Rig’de bir trafo merkezinin zarar görmesi sonucu birçok ev ve 2 maden elektriksiz kaldı. 

100'ÜN ÜZERİNDE MADEN ÇALIŞANI YER ALTINDA MAHSUR KALDI

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lısak, bu sabah yaptığı açıklamada 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gece Rusya’nın Krıvıy Rig’i Şahed tipi SİHA’lar ile hedef aldığını aktararak, 3 SİHA’nın düşürüldüğünü ancak bir SİHA’nın trafo merkezine isabet ettiğini bildirdi. Lısak, “Bunun sonucunda 40 bin abone ve 2 maden elektriksiz kaldı. 100’den fazla madenci yer altında mahsur kaldı.” açıklamasında bulundu.

UKRAYNA 11 SİHA DÜŞÜRDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun gece saldırısında 24 adet Şahed 136/131 tipi SİHA kullandığı aktarıldı. SİHA’ların çoğunun Dnipropetrovsk bölgesindeki altyapı tesislerini hedef aldığı belirtilen açıklamada 11 düşman SİHA’nın Ukrayna birlikleri tarafından düşürüldüğü ve 7 SİHA’nın hedefi ıskaladığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.