SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya sivillere saldırdı: Donetsk'te ölü ve yaralılar var!

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna'nın Donetsk bölgesini bombaladı. Donetsk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin, ölü ve yaralı sayısını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya sivillere saldırdı: Donetsk'te ölü ve yaralılar var!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı olarak 24 Şubat 2024 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ederken, Rus ordusu sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

Rus birliklerinin Donetsk bölgesine 19 Temmuz'da gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ise yaralandı.

Donetsk Askeri Bölge İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin (Vadym Filashkin), dün gerçekleşen Rus saldırısına ilişkin olarak 20 Temmuz'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Rusya sivilleri öldürüyor!

19 Temmuz'da Rusların Donetsk bölgesindeki kurbanlarının sayısı 1 ölü, 6 yaralıya yükseldi.

Rusya'nın Donetsk bölgesindeki toplam kurban sayısına Mariupol ve Volnovakha'daki ölü ve yaralılar dahil değildir.

YALNIZCA DONETSK BÖLGESİNDE 2 BİN 99 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrinform haber ajansının gündeme taşıdığı habere göre, 24 Şubat 2024 tarihinden bu yana yalnızca Donetsk bölgesinde 2 bin 99 kişi öldürüldü, 5 bin 456 kişi ise yaralandı. Öte yandan söz konusu sivil kayıplarına, Mariupol ve Volnovaha (Volnovakha) kentlerinde meydana gelen saldırılar sonucu ölen ve yaralananların dahil edilmediği kaydedildi.

Öte yandan Donetsk bölgesine yapılan son saldırı öncesinde, Rus birlikleri 18 Temmuz'da bölgede 5 sivili öldürmüş ve 7 sivili de yaralamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.