SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Odesa'yı vurdu: Üçü çocuk yedi kişi yaralandı

Rus ordusunun Ukrayna'nın Odesa bölgesine 26 Ağustos 2024 sabahı düzenlediği büyük füze saldırısı sonucunda aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Odesa'yı vurdu: Üçü çocuk yedi kişi yaralandı

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleh Kiper ve Odesa Belediye Başkanı Hennadiy Trukhanov, Rusya'nın Odesa bölgesine yönelik 26 Ağustos 2024 sabah saatlerinde gerçekleştirdiği büyük füze saldırısının, üçü çocuk olmak üzere yedi kişinin yaralanmasıyla sonuçlandığını açıkladı.

Oleh Kiper saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki bir erkek çocuk ile birisi erkek birisi kız 10 yaşındaki 2 çocuğun yaralandığını kaydetti. Yaralı çocuklar dışında 4 Ukraynalı sivilin daha yaralandığını belirten Kiper, tedavileri için hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Kiper açıklamasında ayrıca, “Düşen füze enkazı sonucunda özel evler ve çok sayıda araç hasar gördü. Ayrıca Odesa bölgesinde elektrik kesintileri yaşanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Kentin Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov (Hennadiy Trukhanov) ise, elektrik şebekesinde daha fazla kaza olmasını önlemek adına şirketin şehirde acil elektrik kesintisi emri verdiğini açıkladı.

Truhanov kent sakinlerine “Sığınaklarda kalın ve hava saldırısı alarmı sona erene kadar dışarı çıkmayın.” çağrısında bulundu.

Öte yandan, saldırı sonrasında Odesa'da elektrikli toplu taşıma araçlarının çalışması geçici olarak askıya alındı.

Bölge sakinleri Odesa'da dört güçlü patlama sesi duyduklarını aktardı. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre, Rus kuvvetleri denizden fırlatılan Kalibr seyir füzelerini kullandı. Saldırıdan sonra şehrin bir bölümünde kalın bir siyah duman sütununun yükseldiği görüldü.

Bölgede ilgili tüm servisler, saldırının sonuçlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarını yürüyütor. Kolluk kuvvetleri sivillere karşı işlenen suçun ardından yaşananları belgeliyor.

RUSYA, UKRAYNA'YI 100’DEN FAZLA FÜZE VE 100 SİHA İLE VURDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 26 Ağustos’ta Rusya’nın Ukrayna'ya karşı en büyük hava saldırısını gerçekleştirdiğini duyurarak, Rus ordusunun saldırıda 100’den fazla farklı tip füze ve yaklaşık 100 adet Şahid tipi kamikaze silahlı insansız hava aracını (SİHA) kullandığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.