SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya hükümlülerden oluşan yeni özel birlik kuruyor

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi nedeniyle hükümlüleri "Fırtına Gladyatörü" adı verilen yeni bir özel saldırı birimine topladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya hükümlülerden oluşan yeni özel birlik kuruyor

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi nedeniyle hükümlüleri "Fırtına Gladyatörü" adı verilen yeni bir özel saldırı birimine topladığını bildirdi. Ulusal Direniş Merkezi birimin, "Spartak" takma adını kullanan 58. Ordu'nun eski bir generalinin onuruna "gladyatörler" adı verilen, savaş deneyimi olan birkaç yüz mahkumdan oluşan ayrıcalıklı, yarı gizli bir tabur olduğunu belirtti.

TABUR, ESKİ MAHKUMLARDAN OLUŞUYOR

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, "Tabur, vahşi bir cinayetten hüküm giymiş eski bir polis memuru tarafından komuta ediliyor. Bu birim, yüksek düzeyde fiziksel kondisyona sahip, kolluk kuvvetlerinde hizmet deneyimi olan ve savaş gazileri olan kişileri seçiyor" açıklamasını yaptı.

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, bu taburun Rus paralı asker grubu Wagner ve Rus kuklası Çeçen lider Ramzan Kadirov'un komutasındaki Akhmat grubu tarafından eğitildiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.