SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Herson'daki bir köyü füze ile vurdu

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Son bir günde işgalciler, bölgeye bir füze saldırısı olmak üzere toplamda 114 saldırı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Herson'daki bir köyü füze ile vurdu

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, son bir günde Herson kentine ve yakınındaki bölgelere 114 kez saldırdı. Saldırılardan birinde Rusya, Mırolyubivka köyünü S-300 füzesi ile vurdu. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, bu sabah sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Son bir günde düşman, havan topları, topçu sistemleri, Grad çok namlulu roketatar sistemi, Grad çok namlulu roketatar sistemleri, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçaklarından 114 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılardan biri füze saldırısı idi." ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun saldırılarında son bir günde bir dizi apartmanın, bir sağlık kurumu, bir eğitim kurumu ve bir altyapı tesisinin zarar gördüğü aktarıldı.

BİR KÖY FÜZE İLE BOMBALANDI

Ayrıca işgalcilerin Mırolyubivka köyüne düzenlediği füz saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade edildi. Saldırıda bir ev tamamen tahrip edilirken, yanındaki evler büyük zarar gördü ve köydeki poliklinik kısmen yıkıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.