SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Harkiv'i füze ile vurdu: 2 aylık bebek hayatını kaybetti

İşgalci Rusya gece saatlerinde Harkiv bölgesindeki bir oteli füzelerle vurdu. Saldırıda bir bebek yaşamını yitirirken, üç kadın yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Harkiv'i füze ile vurdu: 2 aylık bebek hayatını kaybetti

Rusya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi bütün şiddetiyle devam ederken, işgalci devlet Rusya, savaş suçları işlemeye devam ediyor. Rusya gece saatlerinde Harkiv bölgesine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 aylık bebek hayatını kaybetti.

SALDIRIDA 3 KATLI BİR OTEL YOK EDİLDİ

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, bu sabah yaptığı açıklamada, Rus işgal güçlerinin 6 Şubat tarihinde saat 2.30 dolaylarında Harkiv Bölgesindeki Zoloçiv kasabasını füzelerle vurduğunu aktardı. Açıklamada, “S-300 füzeleri ile düzenlenen 2 saldırıda 3 katlı bir otel yok edildi. 2 aylık erkek bebek hayatını kaybetti. 3 kadın yaralandı.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Rus saldırısı sonucu 7 evin tahrip edildiği, 19 sivil altyapı tesisinin (kafe, mağaza, büfe) ve 2 idari binanın da zarar gördüğü bildirildi.

2 aylık bebeğin cansız bedeninin, Rus saldırısı sonucu yerle bir edilen otel binasının enkazı altından çıkarıldığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.