SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Harkiv'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

Rus işgal güçleri Ukrayna'nın sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor. İşgalcilerin Harkiv'e son bir günde düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 22 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Harkiv'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

İşgalci Rusya, 14 Mayıs 2024 tarihinde Ukrayna’nın Harkiv kentine yönelik olarak çok sayıda saldırı gerçekleştirdi. İşgalcilerin gün boyunca Harkiv’e düzenlediği saldırılarda toplamda 22 kişi yaralandı.

İŞGALCİ RUSYA BİR GÜNDE 6 KEZ HARKİVE'E SALDIRDI!

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sınegubov, bu sabah sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, son bir günde Rus işgal güçlerinin Harkiv kentine en az 6 kez S-300 füzeleri, silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve yeni tür UMPB D-30 bombaları (yeni bir tür silah) ile saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. 

22 KİŞİ YARALANDI

Sınegubov saldırılarda bir dizi apartman, eğitim kurumu ve aracın zarar gördüğünü, 4’ü çocuk 22 kişinin yaralandığını kaydetti. Bununla birlikte Sınegubov işgalci Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki diğer yerleşim yerlerini de bombaladığını, Vovçansk’a yapılan saldırılar sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin yaralandığını ifade etti.

RUSYA UKRAYNA’DA YENİ BOMBALAR TEST EDİYOR

Harkiv Bölge Polisi Başkanı Volodımır Tımoşko, 28 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Harkiv'e düzenlediği saldırıda yeni bir tür silah kullandığını açıklamıştı. Tımoşko, UMPB D-30 olarak adlandırdığı bu silahı güdümlü hava bombası ile füze arasında bir melez olarak tanımlayarak, silahı "uçan bomba" olarak nitelendirdi. Diğer Ukraynalı yetkililer ise Rusların Ukrayna yerleşim bölgelerinde modifiye edilmiş bombaları test ediyor olabileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.