SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Harkiv’de çok sayıda sivilin bulunduğu süpermarketi vurdu

İşgalci Rusya’nın Harkiv’de (Kharkiv) bir süpermarkete saldırması sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi, 43 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Harkiv’de çok sayıda sivilin bulunduğu süpermarketi vurdu

Rusya, Ukrayna’nın Harkiv (Kharkiv) kentine yönelik saldırıları sürdürüyor. İşgalci Rusya, 25 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv’de içinde çok sayıda sivilin bulunduğu bir süpermarkete saldırı düzenledi. Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov (Oleh Syniehubov), 26 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv’deki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sinegubov, Rusya’nın Epicentr inşaat malzemeleri süpermarketine düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 14'e yükseldiğini ve 43 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Sinegubov, hayatını kaybeden 10 kişinin ise kimliğinin belirlenemediğini söyledi.

BORRELL: AVRUPA'NIN HAVA SAVUNMA DESTEĞİNİ ACİLEN ARTIRMASI GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA VURGULUYOR

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Harkiv'deki Epicentr inşaat malzemeleri süpermarketine yönelik saldırısını kınadı.

Borrell açıklamasında "Rusya'nın bugün Kharkiv şehrine yönelik, kalabalık bir alışveriş merkezi de dahil olmak üzere, sivillerin öldürülmesi ve yaralanması da dahil olmak üzere iğrenç saldırılarını en güçlü ifadelerle kınıyorum. Rusların sivillere ve sivil altyapıya karşı işlediği bu sistematik suçlar, Avrupa'nın hava savunma desteğini acilen artırması gerektiğini bir kez daha vurguluyor.”  ifadelerini kullandı.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.