SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, gece boyunca Herson'u ateş altında tuttu

Rus işgal güçleri, gece boyunca Herson kentini bombaladı. Saldırılar sonucu 5 farklı yerde yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, gece boyunca Herson'u ateş altında tuttu

İşgalci Rus ordusu, 5 Haziran’ı 6 Haziran’a bağlayan gece boyunca Ukrayna’nın Herson kentini ateş altında tuttu.

Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada, “Bu gece Rus ordusu amansızca Herson'a saldırdı. Aynı anda 5 farklı yerde yangın çıktı. Üç konut binası, müştemilat, 8 binek araç ve kullanılmayan bir yap hipermarketi yanıyordu." şeklinde bilgi verildi. İtfaiye ekiplerinin gece boyunca yangın söndürme çalışmaları sürdürdüğü, işgalcilerin ise yerleşim yerlerini vurmaya devam ettiği belirtildi.

Rusya’nın bu gece vurduğu hipermarketin, geçen yıl düzenlenen saldırıdan beri faaliyet göstermediği kaydedildi. İşgalcilerin bir yıl önce hipermerkete düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti ve bina tamamen yanmıştı.

Öte yandan Herson Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, son bir gün içinde Rus işgal güçlerinin; Antonivka, Dniprovske, Lvove, Kaçkarivka, Zmiyivka, İngulets, Stanislav, Mıhaylivka, Çornobayivka, Tyaginka, Tokarivka, Ponyativka, Zolota Balka, Kizomıs, Berıslav, Beregove, Sadovka, İvanivka, Injenerne yerleşim yerleri ve Herson kentine saldırdığını aktararak saldırılarda en az 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.