SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Ukrayna'ya büyük hava saldırısı: 15 bölge zarar gördü, ölü ve yaralılar var

İşgalci Rusya Ukrayna’ya karşı geniş çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Ülkenin farklı bölgelerindeki enerji tesislerinin hedef alındığı saldırıda ölü ve yaralı var.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Ukrayna'ya büyük hava saldırısı: 15 bölge zarar gördü, ölü ve yaralılar var

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmygal), Rusya’nın bu gece ve sabah saatlerinde gerçekleştirdiği büyük çaplı hava saldırısında 15 bölgenin zarar gördüğünü duyurdu. Başbakan, işgalci Rusya’nın balistik ve seyir füzeleri, kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) olmak üzere farklı tip silahları kullanarak Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef aldığını bildirdi. Ayrıca Şmıgal saldırıda bir dizi insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal,bu sabah yayımladığı açıklamada, “Enerji altyapısı bir kez daha Rus teröristlerin hedefi haline geldi. Maalesef birçok bölgede hasar var. Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO) sistemi istikrara kavuşturmak için acil elektrik kesintileri uygulamak zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın şehirlerine yönelik saldırıların durdurulması için, Rusya'nın füze saldırılarını düzenlediği üslerin imha edilmesi gerektiğini vurgulayan Şmıgal, “Bunun için Ukrayna'nın uzun menzilli silahlara ve ortaklarının bunlarla Rus askeri hedefleri vurma iznine ihtiyacı var. Müttefiklerimizin desteğine güveniyoruz ve bunu Rusya'ya mutlaka ödeteceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA UKRAYNA'YI SİHA VE FÜZELERLE VURDU

İşgalci Rusya, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece boyunca Ukrayna’ya Şahid tipi kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Sabaha karşı ise işgalcilerin bombardıman uçaklarından güdümlü hava füzeleri ateşlediği aktarıldı.

Jıtomir, Odesa, Vınnitsa, Rivne, Zaporijjya, Sumı bölgelerindeki enerji tesislerinin zarar gördüğü belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.