SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan SİHA saldırısı: Hmelnıtskıy bölgesinde bir kritik altyapı tesisi zarar gördü

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenledi. Saldırı sonucu Hmelnıtskıy bölgesinde bir kritik altyapı tesisi zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 01:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan SİHA saldırısı: Hmelnıtskıy bölgesinde bir kritik altyapı tesisi zarar gördü

İşgalci Rusya’nın gece saatlerinde Ukrayna’ya gerçekleştirdiği SİHA saldırısı sonucu Hmelnıtskıy bölgesinde bir kritik altyapı tesisi tahrip edildi.

Hmelnıtskıy Bölgesi Askeri İdaresi Başkan Yardımcısı Sergiy Tyurin, Şepetivsk İlçesinde düşman SİHA’ların enkazının düşmesi sonucu bir bir kritik altyapı tesisinin zarar gördüğünü duyurdu. Tyurin, “Patlama sonucu konut dışı binalar, konut binaları ve araçlar hasar gördü. En az 16 kişi yaralandı.” ifadelerini kullandı.

HMELNITSKIY BÖLGESİNDE BİRÇOK YAPI ZARAR GÖRDÜ

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klımenko, Hmelnıtskıy bölgesindeki Slavuta kentinde SİHA parçalarının düşmesi sonucu 11 apartman, 9 ev, 2 eğitim kurumu, biri idari bina, mağaza ve bir dizi araçlarının zarar gördüğünü aktardı.

Yetkililer, işgalci Rus ordusunun art arda dördüncü gün boyunca kamikaze SİHA’ları kullanarak Hmelnıtskıy’i vurmaya çalıştığına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.