SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 60 SİHA düşürdü

Rus ordusu, gece saatlerinde başta başkent Kıyiv olmak üzere Ukrayna'nın farklı bölgelerine silahlı insansız hava araçlarıyla saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 60 SİHA düşürdü

İşgalci devlet Rusya, 4 Eylül’ü 5 Eylül’e bağlayan gece Ukrayna’yı bir füze ve 78 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef aldı.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun gece, Rus işgali altındaki Kırım’dan attığı bir İskender-M balistik füze ve 78 SİHA ile ülkenin farklı bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.

Açıklamada Ukrayna Hava Savunma Kuvvetlerinin düşmana ait 60 SİHA düşürdüğü bildirildi. Ayrıca 2 SİHA’nın Rusya’ya geri uçtuğu, bir SİHA’nın Belarus hava sınırına geçtiği ve 15 SİHA’nın ise muhtemelen radyo elektronik harp sistemlerinin etkisiyle düştüğü aktarılarak, bu SİHA’ların verdiği zarar konusunda yetkililerden hiçbir açıklama yapılmadığı kaydedildi.

KIYİV’DE TOPLU TAŞIMA İÇİN BÜYÜK KUYRUKLAR VE YOĞUN TRAFİK

Kıyiv’de hava alarmı 4 Eylül akşamı saat 22.00 civarında verildi ve kesintisiz olarak 9 saat boyunca sürdü. Başkenti hedef alan tüm SİHA’lar düşürüldü.

9 saat boyunca kesintisiz devam eden hava alarmı sonucunda sabah saatlerinde Kıyiv’de otobüs ve metro duraklarında büyük sıralar oluştu. İşe gitmeye çalışan insanlar toplu taşımayı kullanabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Ayrıca başkentin birçok bölgesinde yoğun trafik oluştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.