SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 60 SİHA düşürdü

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'yı farklı tip füzeler ve onlarca silahlı insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 60 SİHA düşürdü

İşgalci devlet Rusya, 26 Ağustos’u 27 Ağustos’a bağlayan gece Ukrayna’ya karşı bir hava saldırısı daha gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 5 füze ve 60 adet Şâhid tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci Rusya’nın gece boyunca ve sabah saatlerinde Ukrayna’ya 3 adet İskender Kh-47M2 aero balistik füzesi, bir adet İskender-M balistik füzesi, Bir adet İskender-K seyir füzesi, 5 adet Kh-101 seyir hava füzesi olmak üzere toplamda 10 füze ve 81 adet Şâhid tipi SİHA ile saldırdığını aktardı.

Açıklamada saat 09.00 itibarıyla Ukrayna birliklerinin  Kıyiv, Hmelnıtskıy, Rivne, Vinnıtsa, Çerkası, Herson, Mıkolayiv, Zaporijjya, Harkiv, Dnipropetrovsk, Poltava, Jıtomir, Sumı, Çernigiv ve Kirovograd bölgelerinde düşmana ait bir adet  5 adet Kh-101 seyir hava füzesi ve 60 adet Şâhid tipi SİHA düşürdüğü açıklandı.

Açıklamada 10 SİHA’nın radarlardan kaybolduğu kaydedilirken, bu SİHA’ların muhtemelen radyoelektronik karşı önlem araçlarının etkisiyle düştüğü ifade edildi. Bir SİHA’nın Belarus sınırını geçtiği ve 10 SİHA’nın hala Ukrayna hava sahasında bulunduğu aktarıldı.

BİR ÖNCEKİ GÜN RUSYA UKRAYNA’YA 100’DEN FAZLA FÜZE FIRLATTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 26 Ağustos 2024 tarihinde, işgalci Rusya'nın Ukrayna’ya karşı 127 füze ve 109 SİHA ile saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki enerji tesislerini hedef alan saldırıda Kıyiv Hidroelektrik Santrali de hasar aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.