SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 24 SİHA düşürdü

İşgalci Rusya, gece saatlerine Ukrayna’ya büyük çaplı hava saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, işgalcilerin ateşlediği füze ve SİHA'ların önemli bir kısmını düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 24 SİHA düşürdü

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü hava saldırılarına 11 Haziran'ı 12 Haziran'a bağlayan gece de devam etti. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 5 füze ile 24 adet İran yapımı Şahed tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, “11 Haziran'ı 12 Haziran'a bağlayan gece işgalciler; havadan ve karadan füze atarak, ayrıca SİHA kullanarak Ukrayna'ya karşı hava saldırısı gerçekleştirdi.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Rus işgal güçlerinin Ukrayna'ya karşı; 4 adet Kh-101/Kh-555 seyir hava füzesi, bir adet İskender-M balistik füzesi, bir adet Kh-47M2 Kinjal aerobalistik füzesi ve 24 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdığı aktarıldı.

İŞGALCİLERE AİT 5 FÜZE VE 24 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından, ülkenin Kıyiv, Dnipropetrovsk, Zaporijjya, Poltava, Harkiv, Vinnıtsa bölgelerinde 1 adet Kinjal tipi füze, 4 adet Kh-101/Kh-555 seyir hava füzesi ve 24 adet Şahed tipi SİHA düşürüldüğü ifade edildi.

EN AZ 4 KİŞİ YARALANDI

Kıyiv bölgesindeki hava saldırısı sonucunda bir dizi tesis zarar gördü ve 1 kişi yaralandı.

Öte yandan Dnipropetrovsk bölgesi yetkilileri, gece boyunca bölgede 11 SİHA’nın imha edildiğini ve SİHA parçalarının düşmesi sonucu en az 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.