SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 40 SİHA düşürdü

İşgalci Rusya Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarını tüm şiddetiyle sürdürüyor. İşgalciler gece saatlerinde 4 füze ve 50 adet silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) Ukrayna’nın farklı bölgelerini hedef aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 40 SİHA düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından bu sabah yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun 23 Ekim’i 24 Ekim’e bağlayan gece 2 adet Kh-22 tipi seyir füze, 2 adet Kh-59 güdümlü hava füzesi ve 50 adet SİHA ile saldırdığı aktarıldı.

UKRAYNA HAVA SAVUNMA BİRLİKLERİ 40 SİHA DÜŞÜRDÜ

Hava savunma birliklerinin Odesa, Mıkolayıv, Dnipropetrovsk, Çerkası, Kirovograd, Jıtomır, Kıyiv, Poltava, Çernigiv, Vinnıtsa, ve Hmelnıtskıy bölgelerinde düşmana ait 40 SİHA’yı düşürdüğü ayrıca elektronik harp sistemlerinin aktif karşı tedbirleri sonucunda 7 SİHA’nın etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

İşgalci Rus ordusunun Ukrayna’ya ateşlediği 2 adet Kh-22 tipi seyir füze ve 2 adet Kh-59 güdümlü hava füzesinin de hedeflerine ulaşamadığı belirtildi.

RUSYA EYLÜL AYNINDA REKOR SAYIDA SİHA KULLANDI

Birleşik Krallık askerî istihbaratı, Eylül 2024'te Rusya’nın Ukrayna'ya bin 300'den fazla kamikaze SİHA'la saldırdığını aktardı. Bunun, geniş çaplı işgal saldırısının başlangıcından bu yana bir ay içinde fırlatılan "en yüksek SİHA sayısı” olduğu belirtilirken Rus ordusunun ekim ayında muhtemelen bu rekoru geçeceğini ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.