SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 19 SİHA düşürdü

İşgalci Rusya, gece saatlerine Ukrayna’ya hava saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, işgalcilerin ateşlediği 19 SİHA'yı düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 19 SİHA düşürdü

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü hava saldırılarına 18 Haziran'ı 19 Haziran'a bağlayan gece de devam etti. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 19 adet İran yapımı Şahed tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, “18 Haziran'ı 19 Haziran'a bağlayan gece işgalciler; Rusya’nın Primorsko-Ahtarsk bölgesinden ve Kırım’daki Çauda Burnu’ndan 21 adet Şahid-131/136 tipi SİHA ile saldırdı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan açıklamada Ukrayna birliklerinin, ülkenin Herson, Mıkolayiv, Dnipropetrovsk,  Kirovograd, Hmelnıtskıy ve Lviv bölgelerinde toplamda 19 SİHA'yı düşürdüğü aktarıldı.

LVİV’DE 2 KİŞİ YARALANDI

Lviv bölgesinde gerçekleşen SİHA saldırısı sonucunda 2 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovoy, SİHA saldırısında bir apartmanın ve Lviv Bilimsel Araştırma Enstitüsünün hasar gördüğünü açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.