SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya 24 saat içinde Zaporijjya'ya 381 kez saldırdı!

İşgalci Rus birlikleri, 29 Haziran'ı 30 Haziran'a bağlayan gece Zaporijjya bölgesindeki 13 yerleşim birimine saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya 24 saat içinde Zaporijjya'ya 381 kez saldırdı!

Rusya Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2024 tarihinde başlattığı topyekûn saldırılarını ve işgal girişimini sürdürüyor. Rus ordusuna bağlı birlikler, 29 Haziran'ı 30 Haziran'a bağlayan gece de saldırına devam etti. İşgalci birlikte, Zaporijjya bölgesindeki 13 yerleşim birimini hedef alarak çeşitli aralıklarda ve farklı büyüklüklerde toplamda 381 kez saldırı gerçekleştirdi.

13 FARKLI YERLEŞİM BİRİMİ HEDEF ALINDI

Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

İvan Fedorov, "İşgalciler gece boyunca Zaporijya bölgesindeki 13 yerleşim birimine 381 kez saldırdı." dedi.

Yetkili ayrıca, işgalcilerin bölgeye saldırında 3 füze saldırısı ve Kamianske'ye bir hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Öte yandan çeşitli özelliklere sahip olan 152 İHA ile Hulyaypole, Levadne, Robotıne, Mala Tokmaçka, Malinivka ve Novoandriivka'ya yerleşim birimlerine saldırıldığını, Mala Tokmaçka ve Robotıne'de çoklu roketatarlarla dokuz saldırı kaydedildiğini açıkladı.

İvan Fedorov, Hulyaypole, Zalizniçne, Preobrazhenka, Verkhnıa Tersa, Novopavlivka, Mala Tokmaçka, Novoandriivka, Robotine, Malinivka ve Levadne bölgelerine 216 topçu saldırısının gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

RUSYA SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Fedorov, gece boyunca devam eden Rus saldırılarında sivil binalarının ve altyapının tahrip edildiğine dair 37 rapor oluşturulduğunu 

Rus ordusunun 29 Haziran'ı 30 Haziran'a bağlayan gece Vilniansk'a yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucunda 7 kişi ölürken 31 kişi yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.